Sprawozdanie z meczu VII kolejki Centralnej Ligi Juniorów U-15

ZAGŁĘBIE LUBIN – MKS ŻORY  5:0 (1:0)

Skład MKS ŻORY: Wieczorek, Wnuk, Figołuszka, Szafarczyk (Świerczek), Nogły M., Przybułek (Piwczyk), Noworyta, Molski, Brych, Tomal, Bronner

Mecz z liderem grupy miał pokazać, czy porażka doznana z tą drużyną w rundzie jesiennej przyniosła pozytywny efekt. Pierwsza połowa zakończona jednobramkowym prowadzeniem gospodarzy pokazała, że nawet bez kilku kontuzjowanych zawodników MKS Żory jest drużyną, która jednej z najlepszych Akademii Piłkarskich w Polsce potrafi stawić opór. Druga połowa, w której przewaga gospodarzy była bardziej widoczna przyniosła im jeszcze 4 bramki, choć i MKS mógł zdobyć bramkę, niestet zabrakło szczęścia. Mimo wszystko z tej porażki po raz kolejny zawodnicy MKS wyniesli dla siebie naukę. Szybkie tempo meczu i fakt, że w porównaniu z poprzednim meczem w Lubinie nasza druzyna prezentowała się lepiej pokazuje, ze idziemy w dobrym kierunku. Trenerem drużyny jest Paweł Rybica.

Najbliższy mecz „u siebie” MKS Żory rozegra 05.05.2018 o godzinie 15.00 z Miedzią Legnica – na stadionie MOSiR w Żorach ul. Wolności. Serdecznie zapraszamy.

BRAK KOMENTARZY